nieuws

Genomineerden Architect van het Jaar Prijs 2011 bekend

Geen categorie

De jury van de Architect van het Jaar Prijs 2011 heeft vijf architectenbureaus genomineerd voor de tweede ronde. De genomineerden zijn: Faro Architecten, Atelier Kempe Thill, NEXT Architects, M3H Architecten en Zecc Architecten.

Genomineerden Architect van het Jaar Prijs 2011 bekend

 

 

De jury van de Architect van het Jaar Prijs 2011 heeft de deelnemende architectenbureaus in drie verschillende categorieën ingedeeld.

 • In de categorie Large (vanaf 21 fte):
  Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen
 • In de categorie Medium (10 tot en met 20 fte):
  Atelier Kempe Thill uit Rotterdam
  NEXT Architects uit Amsterdam en Beijing
 • In de categorie Small (tot en met 9 fte):
  M3H Architecten uit Amsterdam
  Zecc Architecten uit Utrecht

  Feestelijke prijsuitreiking

  In de loop van de maand november zal de jury alle vijf genomineerden ontvangen voor een korte presentatie en een vragenronde, waarna de winnaar per categorie en de overall prijswinnaar kan worden bepaald. De winnende ‘Architect van het Jaar’ 2011 ontvangt naast de eer tevens een geldprijs van € 5.000,-  ter beschikking gesteld door Alcoa Architectuursystemen uit Harderwijk. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 10 december 2011 in het Materia Inspiration Centre op Ijburg in Amsterdam.

  Professionaliteit en innovatiekracht

  De Architect van het Jaar Prijs werd ingesteld door ArchitectenWerk met als doel om – naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van hun gerealiseerde werk – met name de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

  Eerdere winnaars waren in 2007: UN Studio, in 2008: Rudy Uytenhaak Architectenbureau, in 2009: SeArch en in 2010: Onix.

  Jury

  De jury bestaat dit jaar uit: Lucas Verweij (gasthoogleraar Design in Berlijn), Anne Luijten (hoofdredacteur gebiedsontwikkeling.nu) en Alex van de Beld (architect in Helsingborg Zweden – en met Onix Architect van het Jaar 2010)

   

Reageer op dit artikel