nieuws

Eerste paal voor nieuwe campus Erasmus Universiteit

Geen categorie

Gisteren is door wethouder Hamit Karakus de eerste paal geslagen voor de nieuwe Campus Woudestein, het terrein van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel is een levendiger en meer duurzame campus met internationale uitstraling.

Eerste paal voor nieuwe campus Erasmus Universiteit

Bron filmpje: http://www.rijnmond.nl (RTV Rijnmond Verslaggever Patrick van Eijck was bij het slaan van de eerste paal)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) herstructureert haar campus de komende 20 jaar ingrijpend. De bebouwing op het terrein wordt geïntensiveerd door de toevoeging van een aantal nieuwe functies, zoals studentenhuisvesting, kantoren een hotel en horeca. Tevens wordt het terrein opnieuw ingericht. De herstructurering zal plaats vinden in 3 fases, waarbij de 1e bouwfase in 2018 is afgerond.

In 2007 ontwikkelden Juurlink + Geluk en Studio Sputnik voor de hiervoor uitgeschreven prijsvraag samen een visie op campus Woudestein. De visie is gebaseerd op de succesfactoren van de internationale campussen.

Twee hoofdentrees zorgen voor een begrijpelijke ontsluiting. Er komt een heldere hiërarchie van straten en paden. Hoofdassen vormen de toekomstige Erasmus Plaza en de Institutenlaan. Op het snijpunt van de assen komt een centrum met collectieve en recreatieve functies, zoals horeca, winkels en studentenvoorzieningen.

Erasmus Plaza is een boulevard die de diverse delen van de campus met elkaar verbindt. Een ondergrondse parkeergarage draagt bij aan een autoluwe en groene campus. Een studentenpaviljoen, ontworpen door Powerhouse Company en De Zwarte Hond, en een toren met 360 studentenkamers is onderdeel van het plan.

Reageer op dit artikel