nieuws

Brand verstoord feestelijke opening Bigshops Parkboulevard

Geen categorie

Gisteren werd de feestelijke opening van het nieuwe winkelcentrum Bigshops Parkboulevard in Rotterdam wreed verstoord door een brand op het dak van een van de nieuwe winkels. De brandweer ontruimde daarna het winkelcentrum. Vermoedelijk is de brand ontstaan door afgestoken vuurwerk.

Brand verstoord feestelijke opening Bigshops Parkboulevard

Bigshops Parkboulevard omvat 25.000 m² winkelruimte en is het eerste plandeel van het project Dakpark Rotterdam dat de gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Vastgoed BV gezamenlijk hebben ontwikkeld. De bouw van Bigshops Parkboulevard is in september 2009 gestart.

Het nieuwe winkelcentrum bestaat uit ‘een kilometer koopplezier’ aan de Vierhavensstraat in Rotterdam. Naast winkels op het gebied van wonen heeft het centrum een grote supermarkt en een parkeergarage voor 750 auto’s.Butzelaar van Son Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Bigshops.

Dakpark Rotterdam

Parkboulevard markeert de transformatie van het voormalige rangeerterrein in Delfshaven tot een nieuw stedelijk gebied waar Rotterdammers kunnen werken, winkelen en recreëren. Op het dak van Bigshops Parkboulevard realiseert de gemeente Rotterdam een uniek park van 8 hectare, met de naam Dakpark Rotterdam. Deze zomer is met de aanleg van het park begonnen. Dakpark Rotterdam is begin 2013 klaar. Het Dakpark is een van de projecten van Stadshavens Rotterdam.

 

Reageer op dit artikel