nieuws

BNA Onderzoek “Lege kantoren geschikt voor zorg”

Geen categorie

Zijn leegstaande kantoren geschikt als zorglocatie? Volgens de BNA wel. BNA Onderzoek deed samen met de TU Delft een haalbaarheidsstudie van herbestemming naar zorg van elf bestaande kantoorgebouwen. Conclusie uit het onderzoek: door hun overmaat en binnenstedelijke locatie zijn kantoren vaak geschikt voor woonzorgfuncties. Herbestemmen vormt in veel gevallen een goed alternatief voor nieuwbouw.

BNA Onderzoek “Lege kantoren geschikt voor zorg”

 

Aan de hand van een checklist kunnen architecten, gebouweigenaren, gemeenten en zorgaanbieders de haalbaarheid van herbestemming van kantoren naar woonzorgfuncties snel in kaart brengen.

Het onderzoek is uitgevoerd door BNA Onderzoek en de afdeling Real Estate & Housing van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. De uitkomsten van de studie staan in de publicatie ‘Zorg voor leegstand; Herbestemmen van leegstaande kantoren naar woonzorggebouwen’, die te gebruiken is als quick scan.

Reageer op dit artikel