nieuws

Betonprijzen voor Rapp + Rapp en Claus en Kaan

Geen categorie

Woongebouw De Kroon in Den Haag (Rapp + Rapp) en het kantoor van IPMMC Vastgoed in Utrecht (Claus en Kaan) hebben elk een Betonprijs gewonnen. De gebouwen combineren beide verschillende betontoepassingen.

Betonprijzen voor Rapp + Rapp en Claus en Kaan

De jury roemt de ‘tijdloze architectuur van internationale allure’ van de 130 meter hoge De Kroon en noemt het gebouw een sieraad voor de omgeving. De onderbouw is uitgevoerd in een combinatie van prefab en gestort beton. De bovenbouw is gestort met een tunnelbekisting. De gevelelementen zijn van gestraald beton. “Een tijdloze en duurzame oplossing”, vindt de jury. “Daarmee vormt het project een aanbeveling voor bouwen met beton.”

  • Opdrachtgever: Wijnhaven C.V. (MAB/Kristal)
  • Architect: Rapp + Rapp, Amsterdam
  • Constructeur: Corsmit Raadgevend Ingenieurs
  • Aannemer: Bouwcombinatie Wijnhaven V.O.F (Ballast Nedam + BAM)
  • Andere betrokkenen: Jones Lang Lasalle + Haag Wonen

IPMMC Utrecht

De gebouwen van Nieuwerijn II staan aan de Orteliuslaan als villa’s in een park tegenover de forse stedelijke wandbebouwing van de Taats. De ‘villa’s’ zijn vrijstaand en hebben ieder een eigen identiteit. De huisvesting van IPMMC is alzijdig op eenduidige wijze vormgegeven en onderscheidt zich door zijn eenvoudige structuur en expressieve materialisering.

  • Opdrachtgever: IPMMC Vastgoed te Utrecht
  • Architect: Claus en Kaan Architecten, Rotterdam
  • Constructeur: Pieters Bouwtechniek, Delft
  • Aannemer: BAM Utiliteitsbouw, Utrecht
  • Andere betrokkenen: ILEX Installatiemanagement, Nieuwegein

IPMMC

Andere winnaars

De andere prijzen gingen naar de onderwaterbetonvloer van het aquaduct in de N201, de deuren van sluis 0124, de Gooise Brug in Utrecht en Hurks Beton en Delphi Engineering (Oeuvreprijs).

Reageer op dit artikel