nieuws

B-architecten ontwerpt passiefwoningen Antwerpen

Geen categorie

B-architecten zal een aantal nieuwe passiefwoningen ontwerpen en een pakhuis renoveren in de Flora- en Terlostraat in Antwerpen. Het Belgische bureau won de besloten wedstrijd die door ontwikkelaar AG VESPA is uitgeschreven.

B-architecten ontwerpt passiefwoningen Antwerpen

 

Het ontwerp van B-architecten legt de focus op het binnengebied, dit zal het kloppend hart zijn van dit nieuwe wooncomplex in de Florastraat-Terlostraat. De architecten zien dit als de ontmoetingsruimte bij uitstek voor alle bewoners, dat levendigheid dient uit te stralen naar de omgeving.

Wintertuinen

Het karakteristieke pakhuis wordt omgevormd tot flexibele ‘lage energielofts’. Alle lofts worden voorzien van zuidelijk gerichte terrassen. Deze inpandige terrassen krijgen een lichte glazen afscherming, zodat ze als wintertuinen ook in de tussenseizoenen gebruikt zullen worden.

De passiefwoningen in de Florastraat zijn opgetild van het maaiveld en worden enkel ontsloten vanuit het binnengebied. De passiefwoningen in de Terlostraat zijn grondgebonden en zijn opgebouw met splitlevels om de nodige privacy te kunnen garanderen. De leefruimtes die uitgeven op de straat krijgen een bijzonder groot raam.

Reageer op dit artikel