nieuws

Agendatip: expositie Rotterdam Designprijs 2011

Geen categorie

Vanavond om 18 uur worden de vijftien nominaties voor de Rotterdam designprijs 2011 bekend gemaakt. Ook wordt dan in Museum Boijmans Van Beuningen de tentoonstelling met de werken van de genomineerden officieel geopend en kan het publiek zijn stem uitbrengen voor de Premsela Publieksprijs.

Agendatip: expositie Rotterdam Designprijs 2011

 

 

Het is inmiddels een traditie om de tweejaarlijkse tentoonstelling van de Rotterdam designprijs te openen met het bekendmaken van de genomineerden. Meer dan twee maanden lang zijn de werken van de vijftien ontwerpers en kunstenaars te bekijken en te beoordelen in Boijmans.

Op zondag 12 februari worden tijdens een slotdebat in het museum de winnaars van zowel de Rotterdam designprijs als van de Premsela Publieksprijs bekend gemaakt. De winnaar van de Rotterdam designprijs 2011 wordt gekozen door een internationale jury.

 

Nominatieprocedure

Dit jaar is de procedure anders dan voorgaande jaren. Ontwerpers Sophie Krier, Aziz Bekkaoui, Matthijs van Dijk, Joost Grootens en het ontwerpduo Ginette Blom Jacqueline Moors hebben als scout ieder drie verschillende ontwerpers of projecten geselecteerd. De vijftien keuzes worden in de tentoonstelling toegelicht. Met deze nieuwe nominatieprocedure willen de partners van de Rotterdam designprijs het discours rondom de prijs vergroten. De internationale jury die de winnaar kiest, wordt op dit moment samengesteld en wordt na de opening bekend gemaakt.

 
Portretten van de scouts voor de Rotterdam designprijs 2011.

Premsela Publieksprijs

Behalve voor de scouts is tijdens deze editie van de Rotterdam designprijs een belangrijke rol voor het publiek weggelegd. Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode organiseert samen met Stichting Designprijs Rotterdam de Premsela Publieksprijs. Iedereen kan in de tentoonstelling, via designprijs.nl en via een app stemmen op zijn of haar favoriet. De ontwerper met de meeste stemmen wint.

Organisatoren

De Rotterdam designprijs 2011 wordt georganiseerd door Stichting Designprijs Rotterdam, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Museum Boijmans Van Beuningen. De Rotterdam designprijs 2011 is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.

Reageer op dit artikel