nieuws

Agendatip: Debat over de toekomst van het Marineterrein in Amsterdam

Geen categorie

Het verboden Marineterein op het schiereiland aan het Oosterdok in Amsterdam krijgt mogelijk een publieke functie. Om mensen de gelegenheid te geven hierover mee te denken gaan op 1 december de poorten heel even open. Aansluitend organiseert Arcam een debat waarin bezoekers inspiratie op kunnen doen over de herontwikkeling van de locatie.

Agendatip: Debat over de toekomst van het Marineterrein in Amsterdam

Tijdens de bijeenkomst zullen Bert Kwast (Ministerie van Defensie) en wethouder Maarten van Poelgeest (Gemeente Amsterdam) aangeven wat de status van de ontwikkelingen is. Vervolgens staat een aantal verhalen vol inspiratie én realiteitszin over de mogelijke invulling van het terrein gepland, van onder anderen Liesbeth van der Pol (Dok architecten) en Esther Agricola (directeur Bureau Monumenten en Archeologie). Aansluitend houdt Arcam een debat, onder leiding van Felix Rottenberg over de kansen en mogelijkheden voor herontwikkeling van het terrein in de toekomst.

Programma

Datum: donderdag 1 december 2011
Debat in Conferentiecentrum Marineterrein: 20.15 uur – 22.00 uur
Rondleiding over het terrein: 19.15 – 20.00 uur
Melden: bij de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat: 19.15 uur
Het Marineterrein is alleen toegankelijk met geldige legitimatie en na aanmelding. Aanmelden is verplicht, voor 1 december: via e-mail: marineterrein@arcam.nl o.v.v. uw naam zoals vermeld op uw identiteitsbewijs en met vermelding van uw relatie tot het terrein/organisatie waar u werkzaam bent. De toegang is gratis.

 

Reageer op dit artikel