nieuws

Zwarte Parel wint Publieksprijs Dutch Design Awards

Geen categorie

Studio Rolf.fr en Zecc Architecten wisten de meeste stemmen binnen te slepen met hun project de Zwarte Parel in Rotterdam. Het ontwerp voor dit klushuis in Oud-Charlois won daarmee de Public Award van de Dutch Design Awards 2011. Deze is gisteren door Hans Robertus, directeur van de Dutch Design Week, in de Brainport Greenhouse aan de winnaars overhandigd.

Zwarte Parel wint Publieksprijs Dutch Design Awards

De ‘runners up’ waren Voetgangersbrug Fort de Roovere in Halsteren door RO&AD architecten en Pete Philly, de Open Loops website, door Momkai. De stemmen op de ontwerpen zijn uitgebracht via Facebook, e-mail en in de tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week. Winnaars van vorige jaren zijn onder andere Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal (2010) door Architecten-bureau Koen van Velsen, The Flying Grass Carpet (2009) door Hunk-Design & Id-Eddy en Bloomframe Balkon (2008) door Hofman Dujardin Architecten.

Presentatie Nederlands ontwerp

De Dutch Design Awards worden jaarlijks door een vakjury uitgereikt. Via de DDA wordt het beste van de Nederlandse vormgeving in de volle breedte geëtaleerd. DDA bestaat uit de wedstrijd met een feestelijke Awardshow, een tentoonstelling met werk van finalisten en winnaars tijdens de Dutch Design Week (die later internationaal gaat reizen) en de productie van het Dutch Design Jaarboek, in samenwerking met NAI Publishers. DDA wordt geproduceerd door Design Cooperation Brainport.

Design Cooperation Brainport is een samenwerkingsverband van organisaties en bedrijven in de regio Eindhoven met als gezamenlijk doel: het stimuleren en verbinden van creatieve initiatieven die de (inter)nationale uitstraling van de regio versterken op het gebied van toptechnologie en design.

Reageer op dit artikel