nieuws

Verticaal bos in Milaan

Geen categorie

Milaan heeft er binnenkort een wel heel bijzonder landmark bij. In de Italiaanse modestad verrijzen binnenkort twee ‘groene’ torens, die door architect Stefano Boeri zijn gedoopt tot een verticaal bos.

Verticaal bos in Milaan

 

 

 

 

Het Bosco Verticale, een ontwerp van Stefano Boeri, heeft als doel om van de betonnen jungle Milaan, dat momenteel een van de meest vervuilde steden ter wereld is, weer een groene jungle te maken. Omhuld met planten helpen de hoge torens om het evenwicht van het microklimaat te herstellen en stofdeeltjes te filteren.

 Boeri Milaan 

Elk appartement in de woontorens krijgt een balkon beplant met bomen die reageren op het weer. In de zomer zorgen ze voor schaduw en filteren de luchtvervuiling, in de winter laten de kale bomen zonlicht door. De planten zorgen er ook voor dat het gebruikte water gefilterd wordt. De energie voor het gebouw komt van zonnepanelen.

 Bio Milano 

Boeri, geboren en getogen in Milaan, heeft naast deze woontorens nog meer plannen om van het steeds groeiende Milaan een groene en leefbare stad te maken. In BioMilano stelt hij onder meer voor om rond de stad een groene gordel aan te leggen waar dieren kunnen leven.

Bron: De Standaard

Reageer op dit artikel