nieuws

Twee winnaars BNI-prijs 2011

Geen categorie

De BNI-prijs is dit jaar gewonnen door twee jonge talenten: Thomas Heyer van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en Desmond Ninaber van Eijben van de AKV|St. Joost in Breda.

Twee winnaars BNI-prijs 2011

 

 

 

Volgens de jury heeft Desmond Ninaber in zijn ontwerp ‘Perspective 24’, gezocht naar een “interessante manier om brillen in verschillende situaties het beste tot hun recht te laten komen in een interieur dat één geheel is. Interessante perspectieven, zichtlijnen en de transformatie in de prachtige productwand vormen samen het totaalbeeld. Het ontwerp getuigt van een consequent en esthetisch interieurplan. De alsmaar terugkomende zeshoek zorgt voor consistentie en vloeiende overgangen door de brillenwinkel. Door een heldere analyse, veel test- en beslissingsmomenten, komt Desmond tot een eigen en compleet ontwerp, waarin alles lijkt te kloppen. De functionaliteit van de kasten blijft echter onduidelijk. Het gehele ontwerp verleidt en getuigt van professionaliteit.”

 

Ook over het ontwerp van Thomas Heyer voor een uitvaartcentrum in de oude Shell kantine in Amsterdam Noord is de jury lovend “een mooi drama, een beleving die je emotie raakt”, aldus Odette Ex. Uit het juryrapport “Het ontwerp getuigt van kwaliteit, architectonisch inzicht, gelaagdheid en professionaliteit. De verschillende schaalniveaus en detaillering zijn doordacht. De materialisering is zuiver. Het ontwerp laat een sterke interactie met de omgeving zien, met respect voor de structuur en de constructie van het bestaande gebouw”.

Nominaties

Andere kanshebbers voor de prijs voor het beste afstudeerontwerp van een student aan een interieuropleiding waren Gerbert van Beek (ABK, Maastricht), Thomas Heyer (KABK, Den Haag), Robert van Middendorp (Artez Hogeschool voor de Kunsten, Zwolle), Alexandra Mohlmann (Academie Minerva, Hanzehogeschool, Groningen), Desmond Ninaber van Eijben (AKV | St. Joost, Breda), Rosanne Talle (HKU, Utrecht), Li Wang (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam) en Sanne Zeeman (WdKA, Rotterdam).

Meer informatie: www.bni.nl

Reageer op dit artikel