nieuws

Tip 4 DDW: Hacking the city

Geen categorie

Het allerbeste Nederlands ontwerp is ook dit jaar weer te zien op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Van 22 tot en met 30 oktober presenteren 1800 ontwerpers zich op 65 locaties in de Lichtstad en vinden er 360 evenementen plaats. De redactie van de Architect selecteert de presentaties die u absoluut niet mag missen.

Tip 4 DDW: Hacking the city

 

Hacking the city

Hacking the city is een 9-daags evenement rond stedebouw, design, kunst en architectuur dat plaatsvindt in het Natlab in Eindhoven. De tentoonstelling is een levend laboratorium voor creatief en inspirerend onderzoek naar de vrijheid van de stedelijke ruimte. De bedoeling is dat bezoekers de stad ervaren als een laboratorium waar innovatieve ideeën en ambities werkelijkheid worden.

Onderzoek naar de publieke ruimte

Meer dan twintig ontwerpers, architecten, kunstenaars en wetenschappers die de publieke ruimte onderzoeken laten hun werk zien. Daarnaast hebben vijf creatieve professionals nieuw werk ontwikkeld dat ze als een live interventie presenteren. Dit doen ze ten midden van bezoekers die het proces meemaken en soms beïnvloeden. Hieronder komen enkele interventies aan de orde.

Cloud Collective – Cumulus EHV

The Cloud Collective presenteert het project Cumulus EHV. Dit is een interactieve installatie ergens tussen virtueel stadspanorama, simulatie en videogame in. Met het visualiseren van het alsmaar groeiende virtuele evenbeeld van de stad wil de installatie uitnodigen om na te denken over nieuwe vormen van stedelijk organiseren, bouwen, ondernemen en spelen. 

  

Studio Papaver – Tussentijds ontwaken

De interventie van Studio Papaver biedt een glimp van haar houding binnen de stedenbouw. Die begint met een fascinatie voor en de ontdekking van stedelijke ruimtes die in de schaduw staan van de officiële stad, buiten de schijnwerpers van plannenmakers, gemeenten en in zekere mate ook buiten het blikveld van bewoners.

Krachtgroen – Maak groen een zaak van iedereen

Het thema van deze interventie is: Verrijk de stad, verrijk Strijp-S. Met flexibele tuinkamers verbindt Krachgroen het NatLab aan de stad. De route eindigt in kamer #23 binnen in het NatLab, daar is doorlopend op de infoboom te zien wat Krachtgroen zaait en oogst.

Locatie: Natlab (achter entree) Torenallee Strijp-S, Eindhoven. De ingang van de PULS locatie is gelegen aan de noordzijde van het Natlab, tegenover de Hoge Rug (Anton en Gerard), aan de Torenallee. Vanaf de Torenallee is de entree richting Natlab, onder het hoofd van Einstein! 

Openingstijden: Van 22 tot en met 30 oktober 2011, dagelijks te bezoeken vanaf 13:00 tot 19:00. Woensdag 26 oktober is het Natlab geopend totmiddernacht.

Entree: € 2,- per persoon

Aanvullend programma: Op zaterdagmiddag 29 oktober van 15:00 tot 17:00   presentatie van Anthony VankyMIT Senseable City Lab project. Zaterdag avond van 20:00 tot 22:00 een lezing van Kees Tazelaar met daarnaa een concert van Kees Tazelaar en Marko Ciciliani.

Reageer op dit artikel