nieuws

Tip 3 DDW: T-Workshop Kiki & Joost

Geen categorie

Het allerbeste Nederlands ontwerp is ook dit jaar weer te zien op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Van 22 tot en met 30 oktober presenteren 1800 ontwerpers zich op 65 locaties in de Lichtstad en vinden er 360 evenementen plaats. De redactie van de Architect selecteert de presentaties die u absoluut niet mag missen.

Tip 3 DDW: T-Workshop Kiki & Joost

 

 

 

T-Workshop: Kiki & Joost

Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk beschikken sinds augustus 2011 over een nieuwe studio en werkplaats van 1100 m2 in het TAB-gebouw op Strijp T. Zij showen in de expositie T-Workshop de nieuwe sofa die ze samen ontwierpen voor Bernhardt Design en eigen werk.

Van Joost van Bleiswijk zijn de stalen meubels voor de Heavy Metal-serie te zien, en zijn ontwerpen die hij samen met Italiaanse glasblazers maakte voor de Glasstress-expositie in Venetië.

Het eerste eetbare ontwerp van Kiki van Eijk is te bewonderen: de ijscake Fleur de Glace die ze maakte voor Häagen-Dasz. Ook worden de reeks patronen die ze ontwikkelde voor Omnidecor getoond, en haar eigen project Nursery.

 
Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk met de Workshop Sofa die ze ontwierpen voor Bernhardt Design.

Delen met collega’s

Kiki en Joost stellen ook ruimte in hun studio ter beschikking aan andere ontwerpers en initatieven. In de expositie T-Workshop zijn werk van modeontwerper Jeroen van Tuyl en ontwerpers Laikingland te zien. Het onderdeel T-Presentation biedt ruimte aan het werk van collega-ontwerpers als rENs, Pepe Heykoop, Debbie Wijskamp, Ontwerpduo, Marly Gommans, Joris Weerdesteijn, Kranen/Gille, Nienke Janssen, Sander Lucas, Kazoe vd Dobbelsteen en Alissia Melka-Teichroew.

Bovendien bieden ze onderdak aan de foto-tentoonstelling Decadent Pigeons: fotograaf Lisa Klappe en ruimtelijk kunstenaar Joachim van den Hurk brachten hun associaties en fascinaties over de band tussen mens en duif in beeld.

Locatie: Zwaanstraat 1, Gebouw TAB / Strijp-T, Eindhoven

Openingstijden: zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober, elke dag van 11 tot 18.30 uur en op zondag van 11.30 tot 17 uur.

Reageer op dit artikel