nieuws

Tip 2 DDW: Projecties in de lucht

Geen categorie

Het allerbeste Nederlands ontwerp is ook dit jaar weer te zien op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Van 22 tot en met 30 oktober presenteren 1800 ontwerpers zich op 65 locaties in de Lichtstad en vinden er 360 evenementen plaats. De redactie van de Architect selecteert de presentaties die u absoluut niet mag missen.

Tip 2 DDW: Projecties in de lucht

 

 

Projecties in de lucht: The Cloud Collective

Op uitnodiging van Casa Vertigo, het ‘huis’ voor activiteiten op het grensvlak van kunst, cultuur en techniek van de faculteit Bouwkunde van de TU/e, ontwierp The Cloud Collective een installatie; het is de eerste zelfgebouwde tentoonstelling van dit ontwerperscollectief.

Alternatieve condities

TCC wil architecten alternatieve manieren aanbieden om tegen de crisis waarin het vak verkeert aan te kijken. Veel architecten en stedebouwkundigen vertonen volgens de makers een pragmatische reflex en springen over op nieuwe markten. TCC neemt tijd en afstand om hedendaagse en historische projecten te onderzoeken, die economisch rendement combineren met maatschappelijke, culturele en architectonische winsten.

TCC nodigt bezoekers uit plaats te nemen op een van de zitzakken in de trappenzaal van Vertigo en omhoog te staren naar de projecties die verschijnen in de lucht.

Locatie: de projecties zijn het best te aanschouwen vanaf een van de zitzakken in de Trappenzaal van Vertigo, de Bouwkunde-faculteit op de universiteitscampus van de TU Eindhoven.

Feestelijke opening: zaterdag 22 oktober, om 16:00 uur in Vertigo.

Openingstijden: van zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober 2011, elke doordeweekse dag van 9:00 tot 18:00 en in het weekend van 12:00 tot 18:00. 


Fotograaf Raf Gorissen

Reageer op dit artikel