nieuws

Tekencentrum Diepenheim heeft eigen gebouw

Geen categorie

Onlangs is in Diepenheim het eerste centrum voor hedendaagse tekenkunst in Nederland geopend. Het project, het derde centrum voor tekenkunt in de wereld, is een ontwerp van Robert ten Dam van het Diepenheimse bureau Ten Dam De Leeuw.

Tekencentrum Diepenheim heeft eigen gebouw

 

Het architectenbureau verbouwde een voormalige kleuterschool uit 1967 tot een tentoonstellingsruimte speciaal voor tekenkunst. De opening van het DCD (Drawing Centre Diepenheim) is ook het begin van de uitvoering van het project KunstWerk, dat de historische kern van Diepenheim de komende jaren transformeert tot een nieuw cultureel hart. Een combinatie van moderne architectuur en gerestaureerd erfgoed.

Met dit project is een investering gemoeid van in totaal 11 miljoen euro.

Diepenheim 

Reageer op dit artikel