nieuws

Stijlvol restaurant in Antwerpen

Geen categorie

De imposante en stijlvolle kapel van het Militair Hospitaal in Antwerpen wordt verbouwd tot een sfeervol restaurant met internationale allure. De verbouwing is een initiatief van chef Sergio Herman en designer Piet Boon.

Stijlvol restaurant in Antwerpen

Het voormalige Militair Hospitaal, een historisch complex uit het einde van de 19e eeuw ligt in de nieuwe wijk ’t Groen Kwartier. In een parktuin met 300 nieuwe bomen, ontworpen door Michel Desvigne, komen in totaal 404 wooneenheden bestaande uit een mix van trendy lofts, appartementen en comfortabele gezinswoningen met tuin. Het residentiële programma wordt aangevuld met andere stedelijke functies (restaurant, winkeltjes, kantoorruimtes, ateliers). Het masterplan voor de site is uitgetekend door Beel-Achtergael architecten.

Het nieuwe restaurant La Chapelle krijgt een eigen signatuur en identiteit die door Sergio Herman en Nick Bril van Oud Sluis wordt geschreven. Het door Piet Boon vormgegeven restaurant met een capaciteit van ongeveer 70 couverts sluit aan bij het culinair concept. Voor de aankleding ervan wordt gebruik gemaakt van stukken uit de VanhaerentsArtCollectie, een hedendaagse familiale kunstverzameling die bestaat uit werken van het einde van de jaren 1970 tot vandaag. De collectie is te bezichtigen in een speciaal daartoe door Robbrecht & Daem ontworpen museum.

De opening van La Chapelle staat gepland voor medio 2013. 

Reageer op dit artikel