nieuws

Rijkste dorp China opent megahotel

Geen categorie

Huaxi, met een gemiddeld inkomen van 100.000 euro per burger het rijkste dorp van China, beschikt over een nieuwe attractie. Het Duitse tijdschrift Der Spiegel meldde woensdag dat het Longxi International Hotel is geopend met een groot feest. De 328 meter hoge kolos beschikt over een zwembad op het dak en een ronddraaiend restaurant in een enorme goudgekleurde bol bovenop het gebouw.

Rijkste dorp China opent megahotel

 

De van oorsprong boerencommune Huaxi telt ongeveer 2000 inwoners, die allemaal beschikken over riante woningen en luxeauto’s. Het dorp in het oosten van China ligt ingeklemd tussen uitgestrekte industrieterreinen, waar tienduizenden arbeiders emplooi vinden in textielfabrieken en de metaalindustrie.

Het concept werd 40 jaar geleden, toen China nog écht communistisch was, bedacht door burgemeester Wu Renbao van Huaxi. De dorpsbewoners zijn in feite aandeelhouders en werden in de afgelopen decennia zeer welvarend. Ze hebben echter weinig tijd om te genieten van hun geld. De Huaxianen hebben twee vrije dagen per maand.

Toetreden tot de dorpsgemeenschap is anno 2011 alleen weggelegd voor zeer rijke Chinezen, die het zich kunnen veroorloven om zich in te kopen in de ‘BV Huaxi’. Elk jaar reizen duizenden Chinezen naar het dorp om het succes te bewonderen. De commune Huaxi liet in de afgelopen jaren al meerdere prestigeobjecten bouwen, waaronder kopieën van het Plein van de Hemelse Vrede in Peking en het Opera House in Sydney.

Reageer op dit artikel