nieuws

Pop up-hotel in Rotterdams klushuis

Geen categorie

Om aandacht te creëren voor leegstaande plekken in de stad, heeft een groep jonge ontwikkelaars en ontwerpers een tijdelijk hotel in een Rotterdams klushuis gerealiseerd. Woensdag 19 oktober opent The Neston aan de Mathenesserdijk, aanvankelijk voor vijf dagen. Het pop up-hotel wordt ingericht door verschillende ontwerpers en er zijn voor dit weekend nog wat klussers nodig.

Pop up-hotel in Rotterdams klushuis

Pop up-hotel The Neston biedt een avontuurlijke overnachtingsmogelijkheid in een bijzonder comfortabel en tijdelijk ingericht klushuis in een ‘up and coming’ Rotterdamse wijk, beloven de initiatiefnemers. Ze hebben tevens een speciaal buurtarrangement bedacht, inclusief diner, ontbijt en badderen bij de hammam om de hoek.

  

The Neston is een project van Ontwikkelcollectief in Oprichting, een groep ontwerpers, ontwikkelaars, planeconomen, bouwkundigen, beleggers en ontwikkelaars en andere zzp’ers uit de creatieve sector. Zij richtten het collectief op omdat ze vinden dat er teveel wordt gepraat over de crisis en de ontwikkeling van de ruimte, maar er niets wordt gedaan. Het doel is om zelfstandig ondernemerschap te stimuleren, kleinere projecten in de stad mogeljik te maken en een mentaliteitsverandering in de ruimtelijke sector te bewerkstelligen.

  

De inrichting en het meubilair voor het pop up-hotel komt van uiteenlopende ontwerpers, zoals Stortplaats van Dromen en Femme Cacau. Lampen van Anneke Jakobs verlichten de slaapverdieping en De Bende gaat aan de slag met inrichting en afwerking van de lobby.

Met The Neston willen het Ontwikkelcollectief i.o. laten zien hoe je een tijdelijk flexibel project kan ontwerpen, ontwikkelen en exploiteren. De openingsavond belooft een gezellige boel te worden met een hapje, drankje en dansje.

 

Visual van het hotel.


Ontwerp voor bedden door Stortplaats van Dromen.

Reageer op dit artikel