nieuws

NL Architects wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2011

Geen categorie

NL Architects is met het Funen – Verdana gekozen als beste woningbouwproject van het afgelopen jaar. Het project is een van de zestien unieke gebouwen op het binnenterrein van Het Funen aan de oostkant van stadsdeel Centrum. Auto’s hebben geen toegang tot het terrein en de woningen liggen als het ware in een stadspark.

NL Architects wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2011

 

 

NL Architects plaatste de tien woningen van Verdana rug-aan-rug, geordend aan een gang in het midden van het blok. Door de functionele ruimten in het ‘donkere’ deel van het gebouw te plaatsen, richten de woningen zich met grote ramen naar hun omgeving. De patio’s met uitzicht op het golvende dak zorgen ook voor daglicht en bijzondere buitenruimte. Dit karakteristieke dak, de ‘vijfde gevel’, is bekleed met sedum.

De afgelopen drie jaar stond het terrein steeds bij de tien genomineerden, dit jaar is het terrein beloond met een winnaar. Het Funen – Verdana kreeg 19,7% van de stemmen. Op de tweede plaats eindigde het Touwenterrein op het Realeneiland met 12,8% van de stemmen en op de derde plaats Het Facet in West met 11,9% van de stemmen.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Bouwend Amsterdam, Het Parool en AT5. De prijs wordt uitgereikt aan de bewoners, de opdrachtgever, in dit geval Heijmans Vastgoed, de architect en aan de bouwer, Heijmans Woningbouw.

Reageer op dit artikel