nieuws

Mix het klassieke en moderne projectontwikkelen met elkaar

Geen categorie

In het debat over nieuwe verdienmodellen in de vastgoed pleiten Rico Zweers en Niels de Vries Humel voor een mix tussen oude en nieuwe methoden: “Combineer opkomende partijen zoals gebruikers, crowd-funding investeerders, zorginstellingen en energieleveranciers met klassieke methoden en partijen als ontwikkelaars, beleggers, architecten en gemeentes.”

Mix het klassieke en moderne projectontwikkelen met elkaar

 

Voor het oktobernummer van de Architect, dat geheel is gewijd aan het onderwerp Binnenstedelijk Bouwen, schreven Rico Zweers en Niels de Vries Humel een essay met de titel Mix to the Max. Zij houden niet louter een pleidooi voor de nieuwe, meer bottom up-gestuurde aanpak van projectontwikkeling, maar vinden dat in deze roerige tijden projectontwikkeling het beste van de traditionele methoden moet combineren met de moderne theoriëen.

Zweers 

Het grote verschil tussen de oude en de nieuwe manier van een project ontwikkelen zit hem volgens de auteurs in de fase van projectdefinitie. Wanneer is vastgesteld waarom een bepaald programma nodig is op deze plek en waarom het überhaupt wordt gebouwd, kan worden bepaald of op de traditionele dan wel op de nieuwe manier zal worden ontwikkeld.

Rico Zweers en Niels de Vries Humel zijn samen ‘De mannen van schuim‘ opgestart, een ontwerpstudio voor commercieel vastgoed. Tot oktober 2011 waren ze beiden werkzaam bij IPMMC Vastgoed in Utrecht. 

Reageer op dit artikel