nieuws

Metamorfose Willemsbrug Rotterdam

Geen categorie

Er zijn plannen om de Willemsbrug in Rotterdam ingrijpend te veranderen. Hij moet over 15 jaar langer, hoger en gedraaid zijn. Momenteel wordt de haalbaarheid van zo’n metamorfose onderzocht.

Metamorfose Willemsbrug Rotterdam

 

Het idee bestaat om de Willemsbrug aan de noordkant zo’n 150 meter richting de Erasmusbrug te verplaatsen. Ook moet in het verlengde daarvan nog een brug worden aangelegd vanaf het Noordereiland naar Rotterdam-Zuid.

Op deze manier zijn er geen scherpe bochten meer en kan er ook een tweede tramplusverbinding komen tussen noord en zuid. Geen bochten, minder stoplichten, minder oponthoud. In verband met Europese afspraken moet de brug ook hoger worden om containerschepen met een hogere vracht de brug te laten passeren.

Het ingenieursbureau van Gemeentewerken Rotterdam is met het plan bezig, in opdracht van de Europese Unie.

Reageer op dit artikel