nieuws

Masterplan Maagdenburg voltooid

Geen categorie

Het masterplan voor de nieuwe wetenschapswijk in Maagdenburg in Duitsland van SMAQ uit Berlijn samen met HL Landscape architects is voltooid. De bureaus verwierven de opdracht na het winnen van een internationale competitie.

Masterplan Maagdenburg voltooid

 

 

Het masterplan van SMAQ en HL Landscape architects brengt de bestaande wetenschaps- en onderzoeksfaciliteiten tussen de Otto von Guericke Universiteit en de onderzoeksinstituten van Askanischer Platz bij elkaar en biedt ruimte voor stadsuitbreiding. Deze nieuwe wijk komt bij de historische haven en sluit aan bij het rivierlandschap van de Elbe en dicht bij het centrum.

In het masterplan is, naast ruimte voor wetenschappelijk gebruik, ook ruimte voor huisvesting, recreatie en cultuur gebruik. De nieuwe gebouwen krijgen een gereguleerde hoogte, de ingang aan het nieuwe Sandtorplatz wordt gemarkeerd door hoogbouw. De wijk opent naar de stad en verbindt de stad met de rivier. De nieuwe Sandtorplatz, de toegang tot het wetenschapskwartier, creëert de belangrijkste schakel tussen de Alte Neustadt en Wittenberg Platz met de Elbe. In het plan komen openbare paden van de haven naar de Elbe en een nieuwe voetgangersbrug. Sport en recreatiegebieden worden ontwikkeld langs het internationale Elbe fietspad en verbinden de nieuwe wijk met het stadscentrum stroomafwaarts en stroomopwaarts met de natuur.

 

Reageer op dit artikel