nieuws

Internationaal Schoen- en Leder Fashion Centre voor consumenten

Geen categorie

Het is de bedoeling dat de komende jaren tussen de snelweg A59 en het stadscentrum van Waalwijk een multifunctioneel lederbelevingscentrum verrijst. Het centrum gaat de internationale schoen- en lederhandel, het Nederlandse leder-design, de opleidingssector en de cultuurhistorie verenigingen. Het schetsontwerp is afkomstig van architect Jan-Willem van Aardenne van Studio MAB Development. Zij zijn eveneens verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van het voorlopig ontwerp.

Internationaal Schoen- en Leder Fashion Centre voor consumenten

 

De gemeente Waalwijk, de internationale schoen- en lederindustrie, de opleidingssector, het samenwerkingsverband Midpoint Brabant en de cultuurhistorische instituten hebben de handen ineengeslagen met projectontwikkelaar MAB Development in Den Haag. Samen vormen zij het consortium dat de komende jaren zo’n 10.000 vierkante meter aan commerciële, educatieve en cultuurhistorische ‘belevingsruimte’ in Waalwijk wil ontwikkelen.

Uit de haalbaarheidsonderzoeken blijkt dat het centrum jaarlijks zo’n 300- tot 500.000 bezoekers trekt uit Nederland, België, Noord-Frankrijk en Duitsland. Naast schoen- en lederfabrikanten overwegen ook diverse in Nederland verspreide opleidingen voor schoenontwerp en lederproductie  zich in het toekomstige centrum te vestigen. In het lederfashioncentrum komt onder andere een ‘leather design academy’, een ‘Footwear Innovation Centre’, museale functies, de vestiging van het ambachtelijke schoenatelier Greve en ruim 60 winkels op het gebied van schoenen en lederen modeaccessoires.

Met de bouw is een investering van 40 miljoen euro gemoeid.

 

 

Reageer op dit artikel