nieuws

Gehry Technologies vormt adviesraad van bekende architecten

Geen categorie

Frank Gehry heeft een adviesraad van bekende architecten en ontwerpers samengesteld voor Gehry Technologies. Dit bedrijf doet onderzoek naar het inzetten van techniek voor de innovatieve ontwikkeling van de bouwindustrie en de ontwerppraktijk. De leden van de adviesraad, waaronder Ben van Berkel, gaan ondersteunen bij het verbeteren van kwaliteit, efficiëntie en kostenreductie in projecten. Daarnaast ondersteunen ze de organisatie met hun kennis en visie en creëren ze draagvlak voor het implementeren van deze innovatieve visie op het bouw- en ontwerpproces.

Gehry Technologies vormt adviesraad van bekende architecten

Gehry gelooft dat techniek cruciaal is om de ontwerpdiscipline weer een centrale rol te laten vervullen in het bouwproces en in de maatschappij. “Individuele verantwoordelijkheden zijn langzaam maar zeker verdwenen uit het bouwproces. Ook architectuur richt zich steeds minder op het oplossen van problemen waar opdrachtgevers en gemeenschappen mee geconfronteerd worden” vertelt Frank Gehry.

“Ik wil de controle over het proces weer teruggeven aan architecten zodat ze hun visionaire ideeën kunnen realiseren. Om dit waar te maken, heb ik een groep vrienden om me heen verzameld die net als ik geloven in het belang van deze ontwikkeling en die me kunnen helpen om uiteindelijk overal ter wereld beter te bouwen.”

Gehry Technologies

Op de website van Gehry Technologies valt te lezen dat ze technieken op het gebied van ontwerp en project management maken voor ontwikkelaars, architecten, ingenieurs, aannemers, fabrikanten en andere professionals in het bouwproces. De producten die het bedrijf maakt verhogen naar eigen zeggen de creativiteit en de architectonische controle terwijl ze risico’s helpen beheersen en kosten en realisatietijden reduceren.

Architecten, theoretici, ingenieurs

De adviesraad bestaat onder andere uit architecten Zaha Hadid en haar bureaupartner Patrick Schumacher, Gregg Lynn, Wolf D. Prix van Coop Himmelb(l)au en Ben van Berkel van UN Studio. Maar ook andere disciplines zijn vertegenwoordigd in de vorm van Moshe Safdie, (naast architect ook vooraanstaand architectuurtheoreticus), Laurie Olin (landschapsarchitectuur), David Rockwell (naast architect ook ontwerper), Matthias Schuler (ingenieur, met zonne-energie als specialiteit) en Richard Saul Wurman (architect, maar vooral freestyle denker. Oprichter van de TED conferences).

Reageer op dit artikel