nieuws

Filmtip 7, AFFR 2011: Lost Town

Geen categorie

Van 6 tot en met 9 oktober wordt in Rotterdam het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) gehouden. Tijdens deze dagen zijn bijna 100 films te zien waarin architectuur en ‘de stad’ een glansrol vervullen. De redactie tipt u de komende tijd over films die de moeite waard zijn.

Filmtip 7, AFFR 2011: Lost Town

8 oktober om 15.00 uur

Lost Town (Jörg Adolph, DE, 2009, 93 min.)
Taal: Duits, Engels, Engels ondertiteld

Anne Niemann Johannes Ingrisch winnen de ideeënprijsvraag voor een monument aan de kust van Suffolk. Door kusterosie is in de loop der tijden een deel van het dorp weggevaagd en het overblijvende deel is niet goed beschermd. Het winnende ontwerp laat dit gegeven op een poëtische wijze zien: een staalconstructie midden op zee representeert de kerken van het verloren gegane dorp. Maar in de publieksconsultatie van de gemeente met 114 inwoners blijkt er meer aan de hand. Een documentaire laat zien wat allemaal gebeurt tussen droom en daad.

Kijk voor het volledige programma op www.affr.nl

 

 

 

Reageer op dit artikel