nieuws

Filmtip 6, AFFR 2011: How much does your building weigh, mr Foster?

Geen categorie

Van 6 tot en met 9 oktober wordt in Rotterdam het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) gehouden. Tijdens deze dagen zijn bijna 100 films te zien waarin architectuur en ‘de stad’ een glansrol vervullen. De redactie tipt u de komende tijd over films die de moeite waard zijn.

Filmtip 6, AFFR 2011: How much does your building weigh, mr Foster?

8 oktober om 13.15
How much does your building weigh, mr Foster?

De architectuur van Norman Foster is te beschouwen als een ode aan de technologie. Deze film schetst de carrière van Engelands bekendste architect: we zien hem als een jongen uit een arbeidersgezin die architect wil worden, via zijn samenwerking met de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller, de oprichting van zijn eigen architectenbureau met zijn vrouw Wendy en zijn vriend Richard Rogers en diens echtgenoot, tot aan zijn huidige status als sterarchitect die in eigen vliegtuig de wereld overvliegt.

Foster zoekt altijd het principe achter een grand design, met de meest perfecte technische oplossing. Dit komt tot uiting in de details van zijn gebouwen. Zijn ontwerpen zijn boeiend vanwege hun logica en de hieruit voortvloeiende architectonische schoonheid. De Hearst Tower in New York City, de luchthaven Chek Lap Kok in Hong Kong, de koepel van de Reichstag in Berlijn, het Viaduc van Millau in Zuid-Frankrijk, het gerenoveerde Grand Hotel Dolder in Zürich en Masdar City in Abu Dhabi (in aanbouw), het zijn uitbundige futuristische visies die uit de stadsskyline spatten.

Kijk voor het volledige programma op www.affr.nl

Reageer op dit artikel