nieuws

Fieldlabs in Kortrijk

Geen categorie

Howest (de Hogeschool West-Vlaanderen) bouwt samen de stad Kortrijk een fieldlab langs de vernieuwde Leieboorden. Fieldlabs zijn ‘living labs’, indoor of outdoor – in Kortrijk wordt het outdoor – waar individuele inwoners en sportende mensen uitgenodigd worden om nieuwe sportproducten uit te testen en feedback te geven aan bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Fieldlabs in Kortrijk

 

 

Bij het project zijn naast de steden en gemeentes onder meer de Technische Universiteit Eindhoven, de Technische Universiteit Delft, de Sheffield Hallam Universiteit, de Universiteit van Ulster (Belfast), en de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) betrokken. In totaal wordt bijna zes miljoen euro geïnvesteerd. Dat geld komt voor een groot deel van de Europese Unie die het project onder de naam ProFit tot 31 december 2014 steunt.

lei_kortrijk

Impressie van het fieldlab in Eindhoven

 

 

Reageer op dit artikel