nieuws

De motor van de stad is vastgelopen

Geen categorie

“Wat architecten nog niet goed beseffen, wordt door ontwikkelaars, stedebouwers en bestuurders al langer geroepen: deze stagnatie in de stedelijke ontwikkeling is geen beurskoers. Het is geen tijdelijke inzinking, maar ze vormt het einde van een tijdperk en de start van een nieuwe realiteit, een paradigmashift”, aldus Thomas Dieben

De motor van de stad is vastgelopen

 

Thomas Dieben is een van de sprekers op het congres ‘Binnenstedelijk Bouwen‘ dat op 12 oktober in Utrecht plaatsvindt. Hij modereert samen met Rico Zweers onder andere de parallelsessies in de middag over nieuwe strategieën en nieuwe verdienmodellen. Tijdens deze sessies zal hij ingaan op hoe volgens hem in de bestaande stad ruimtelijke oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken kunnen worden gevonden.

Nieuwe scenario’s

Nu is volgens Dieben de tijd voor alle ruimtelijke disciplines om te zoeken naar nieuwe strategieën. “Laten we de randvoorwaarden voor stedelijke ontwikkeling onder de loep leggen en hardop dromen hoe de stad eruit kan zien in dit nieuwe paradigma. Als we de individuele randvoorwaarden voor stedelijke ontwikkeling stuk voor stuk extrapoleren, kunnen we nieuwe scenario’s ontwikkelen.”

 
Scenario: Slow Development; regelgeving = afwezig, investering = afwezig, tijd = oneindig, ambitie = minimaal

Mee praten?

Wil je hierover mee praten? Kom dan naar het Vorstelijk Complex in Utrecht op 12 oktober door je aan te melden voor het congres. Dieben gaat hierover graag met je in gesprek.

Reageer op dit artikel