nieuws

Cobouw 50 zet IAA Architecten op één

Geen categorie

Gisteren waren de uitreikingen van de Cobouw Awards ter gelegenheid van de jaarlijkse Cobouw 50 uitgave, waarin de grootste bouwbedrijven in een top50 worden gerangschikt. Ook deden zo’n 2200 bouwprofessionals mee aan het onderzoek ‘favoriete opdrachtnemers en opdrachtgevers’. In beide categorieën stonden IAA Architecten, Inbo en Van Aken Architecten in de top 3 van best scorende architecten. IAA mocht uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen voor beste opdrachtgever.

Cobouw 50 zet IAA Architecten op één

Uit het onderzoek naar favoriete opdrachtnemers en opdrachtgevers komt naar voren dat architecten graag opdrachten gunnen aan vakgenoten. Voor andere bouwbedrijven zijn de goede naam en de vakkundigheid doorslaggevend voor het verlenen van een opdracht aan een architectenbureau. Vernieuwingszin komt pas daarna om de hoek kijken.

Beste bouwprojecten

In de categorie beste woningbouwproject sleepte Toren 2 van het New Babyloncomplex in Den Haag de eerste prijs in de wacht. De restauratie van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam kreeg de eerste prijs in de categorie Utiliteit.

Crisis in de bouw

Uit het onderzoek dat voor de Cobouw 50 is verricht, blijkt dat de vijftig grootste bouwondernemingen van Nederland het afgelopen jaar 1,4 miljard euro aan bedrijfsopbrengsten hebben ingeleverd.

De terugval in 2010 volgt op het omzetverlies van 2,7 miljard een jaar eerder. In totaal heeft de bouwtop nu ruim 4 miljard euro aan omzet in rook zien opgaan gedurende de twee crisisjaren.

De Cobouw 50 kunt u hier bestellen.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel