nieuws

Central Post wint Duurzame Architectuur Award

Geen categorie

Central Post in Rotterdam is de winnaar van de Duurzame Architecuur Award 2011. Het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw uit 1959 is afkomstig van de broers Kraaijvanger. Claus en Kaan architecten is verantwoordelijk voor de restauratie. Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) kreeg de award voor Meest Duurzame Gebruiker.

Central Post wint Duurzame Architectuur Award

Central Post is het gerenoveerde postdistributie centrum naast het nieuwe Centraal Station in Rotterdam. Binnen zijn door Claus en Kaan zoveel mogelijk zoveel de ruimtelijke karakteristieken van het bestaande gebouw gebruikt. Zo zijn de ‘postsorteermachines’ vervangen door ingehangen vloeren die samen met de nieuwe schachten een ‘voorzieningenmachine’ zijn geworden voor de huidige gebruikers. Het bruikbare vloeroppervlak is verdubbeld. Het gebouw bestaat uit 14 verdiepingen en twee kelder etages en heeft 320 parkeerplaatsen.

Uit het juryrapport “een verloren gebouw in een verloren stukje van Rotterdam-centrum, heeft door zijn gedurfde renovatie een nieuw leven en een nieuwe impuls gegeven aan de samenleving en economie van Rotterdam Central District.”

De Award Duurzame Architectuur is een initiatief van Facility Management Nederland, Dutch Green Building Council en CFP.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels