nieuws

Bouw Waterschild bij Muiderslot van start

Geen categorie

Vorige week is de aftrap geweest van de bouw van het verzonken paviljoen Waterschild bij het Muiderslot. Het ontwerp van buro3 architecten uit Amsterdam laat bezoekers kennis maken met de geschiedenis van het kasteel in relatie tot het water.

Bouw Waterschild bij Muiderslot van start

 

 

 

Het gebouw wordt binnen de vesting gebouwd en is een museale toevoeging in de tuin van het Muiderslot. Volgens buro3 architecten wordt het een mysterieus gebouw dat half onder de grond komt te liggen, net als de Stelling van Amsterdam.

Waterschild Amsterdam 

Een trap voert naar beneden, voor een speciale beleving waarin water centraal staat. Het ontwerp hiervan is afkomstig van ACT2 uit Amsterdam. Het idee is uitgewerkt door IJsfontein uit Amsterdam.

Het is de bedoeling volgend jaar maart het Waterschild te openen.

Reageer op dit artikel