nieuws

Boutique hotel op de NDSM

Geen categorie

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord wordt steeds levendiger. Binnenkort verrijst er een boutique hotel, als onderdeel van de herontwikkeling van de voormalige Smederij. Het ontwerp van GROUP A bevat een nieuwe glazen toren van acht verdiepingen, waar circa 80 hotelkamers in zullen worden gevestigd.

Boutique hotel op de NDSM

Om van de voormalige scheepswerf van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij een dynamisch verblijfsgebied aan het IJ te maken, wordt de Smederij herontwikkeld door Mediawharf Monumenten.

In de Smederij werden schepen gesmeed en grote zware halffabricaten tot een eindproduct gemaakt. De circa 9.000 m2 zal zo worden getransformeerd dat creatieve bedrijven en horeca die op allerlei manieren kunnen gebruiken. De Smederij is omgeven door originele hellingbanen, megaloodsen, kranen en een openbaar plein met uitzicht op het IJ.

Het hotel, dat zal worden geëxploiteerd door WIN Hotels, beslaat circa 2.850 m2. Het hotel richt zich op zowel zakelijke gasten van de aanwezige bedrijven zoals MTV, Hema, VNU Media en Red Bull, als op toeristen en moet medio 2013 operationeel zijn.

De hoogste verdieping zal worden vormgegeven in lijn met de naastgelegen puntloodsen, waar onder andere Red Bull Nederland is gevestigd, en zal aansluiten bij het monumentale karakter van de Smederij en NDSM.

Het is de bedoeling dat de NDSM-werf wordt ontwikkeld tot een 24/7 stadsdistrict. De totale herontwikkeling omvat circa 600.000 m2 gemengd programma, bestaande uit wonen, werken, retail, horeca, cultuur, leisure, maatschappelijke voorzieningen en parkeren. Tevens wordt een divers waterprogramma ontwikkeld bestaande uit een jachthaven en een evenementenhaven.

Voor een impressie van het ontwerp van GROUP A, klik hier

 

Reageer op dit artikel