nieuws

Atelier PRO wint Europese Aanbesteding

Geen categorie

Atelier Pro is de winnaar van de Europese aanbesteding voor de nieuwbouw van de ’Brede School Damlaan’ in de wijk Nieuwland in Schiedam. Het programma omvat twee scholen (een openbare en een Islamitische basisschool), een peuterspeelzaal en kinderopvang, een BSO en een gymzaal, met in totaal 5.700 m² bvo.

Atelier PRO wint Europese Aanbesteding

Binnen de woonwijk met solitaire bebouwing in een groene open omgeving vormt de Brede School Damlaan die Pro in opdracht van de gemeente Schiedam bouwt een cultureel en sociaal middelpunt. Bestaande richtingen en rooilijnen bepalen de hoofdvorm van de nieuwe bebouwing die daardoor een U-vormig bouwlichaam krijgt. Binnen deze vorm is er ruimte voor een intiem plein waar de parkachtige omgeving in doorloopt.

Het ontwerp van het architectenbureau vormt een metselwerkcomplex dat aansluit bij de sfeer en schaal van de wijk. Het concept voor de Brede School is gepresenteerd als ’een dans tussen eenheid en diversiteit.’

Reageer op dit artikel