nieuws

Architecten bouwen Luchtsingel met Rotterdammers

Geen categorie

Architectenbureau ZUS in Rotterdam bouwt samen met de Rotterdammers een 350 meter lange voetgangersbrug vanaf Centraal Station naar de Hofbogen, het oude spoorviaduct waar nu winkels en bedrijfjes zijn gevestigd.

Architecten bouwen Luchtsingel met Rotterdammers

 

Dat zei woensdag een woordvoerster van het bureau. Rotterdammers worden opgeroepen om voor 25 euro een plank te sponsoren waarop hun naam staat geprint. De brug telt 17.000 planken, ofwel 3500 brugdelen en wordt in april opgeleverd, tijdens de vijfde Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Luchtsingel

De Luchtsingel, zoals de brug gaat heten, moet het gebied meer smoel geven. De brug gaat 400.000 euro kosten. “Mocht er niet genoeg geld worden opgehaald, wat wij niet verwachten, dan wordt de brug gewoon wat korter”, aldus een woordvoerder.

Crowdfunding

De wijze van financiering van de brug, ook wel crowdfunding genoemd, komt voort uit de economische crisis. ZUS vindt dat de stad zich moet blijven ontwikkelen, ook als is er niet voldoende geld. “Met dit project verkennen we nieuwe mogelijkheden om burgers actief te betrekken bij het maken van de stad. De wijze waarop burgers invloed uitoefenen, verandert snel door de opkomst van digitale mogelijkheden in de ruimtelijke ordening. ‘I Make Rotterdam‘ speelt hierop in door een platform te zijn voor particuliere initiatieven en crowdfunding. ZUS wil een impuls aan de stad geven en wel zo dat iedereen kan meedoen; een winkel beginnen, een concert organiseren, een restaurant openen of een huis bouwen.”

Klik hier om mee te bouwen aan de Luchtsingel

Reageer op dit artikel