nieuws

Agendatip: de Next Nature Power Show

Geen categorie

Levende architectuur, eetbaar parfum en yoghurt die werkt als Prozac. In een intellectueel spektakel presenteren de mensen achter de blog NextNature.net ideeën over hoe te ontwerpen, te bouwen en te leven in onze ‘volgende natuur’.

Agendatip: de Next Nature Power Show

De menselijke impact op onze planeet kan nauwelijks worden onderschat. Klimaatverandering, massa-urbanisatie, synthetische biologie – ongerepte natuur is bijna niet meer te vinden. Tegelijkertijd wordt onze technologische omgeving zo complex dat we deze als een natuur op zichzelf gaan ervaren. Conclusie: met onze drang de natuur naar onze hand te zetten, veroorzaken we een volgende natuur, die even onvoorspelbaar is: wilde software, genetische verassingen, autonome machines en prachtige zwarte bloemen.

Tijdens het evenement in de Stadsschouwburg Amsterdam op 5 november presenteren wetenschappers, kunstenaars, ontwerpers, filmmakers en filosofen hun radicale ideeën, visionaire statements en krachtige beelden over hoe we kunnen ontwerpen, bouwen en leven in deze door mensen veroorzaakte natuur.

Sprekers variëren van eigenzinnige kunstenaars als Christien Meindertsma (NL), Lucy McRae (AU), en Persijn Broersen & Margit Lukács (NL/FR), tot cutting edge wetenschappers als dr. Rachel Armstrong (UK). Sci-fi auteur Bruce Sterling deelt zijn visie op Next Nature, terwijl de Nederlandse filosoof Jos de Mul samen met kunstenaar Geert Mul zorgt voor een conceptueel gedicht van woord en beeld. Het complete programma is te vinden op nextnature.net.

Reageer op dit artikel