nieuws

AFFR 2011: Filmtip 8 en 9

Geen categorie

Tot 9 oktober is in Rotterdam het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR). De komende dagen zijn bijna 100 films te zien waarin architectuur en ‘de stad’ een glansrol vervullen. De redactie tipt u over films die de moeite waard zijn.

AFFR 2011: Filmtip 8 en 9

7 oktober 2011 18:00-20:00 uur en 9 oktober om 22.00 uur

The man next door – El Hombre de El Lado 
(Mariano Cohn & Gastón Duprat, AR, 2009, 110 min.)

Leonardo, een succesvol industrieel ontwerper, woont met zijn gezin in een Le Corbusier villa in La Plata. Op een ochtend wordt hij wakker van lawaai en tot zijn ontzetting zijn er werklieden bezig om in de muur van zijn buurhuis een groot raam te maken dat rechtstreeks op zijn woning uitgeeft. Leonardo protesteert met een aantal argumenten (privacy, bouwvoorschriften, zijn vrouw) en probeert zijn nieuwe buurman Victor, tot stoppen te dwingen. Maar Victor wil slechts wat zon in zijn huiskamer, is dat nou zo onredelijk? Ruzie rond de enige Le Corbusier-villa van Zuid-Amerika, dat kan natuurlijk niet goed aflopen.

 Space AFFR 

8 oktober 19:45 – 21:15

Space, Land and Time
(Laura Harrison Elizabeth Federici, USA, 2010, 77 min.)

In Europa is het Britse Archigram bekender, maar in de USA is het Ant Farm die de avant-garde van de jaren 60 en 70 vormgaven. Onder hun leiding vonden er happenings in inflatables plaats en werden kunststatements gemaakt zoals The Cadillac Ranch. Eigenhandig construeerden ze The House of the Century, hun architecturale pièce de résistance, een woning geïnspireerd op de Apollo 11. De aanpak van Ant Farm is op dit moment een inspiratie voor de hedendaagse architectuur van de tussentijd.

Kijk voor het volledige programma op www.affr.nl

 

 

 

Reageer op dit artikel