nieuws

Woonruimte voor drugsverslaafden

Geen categorie

Atelier Kempe Thill is door woningstichting Rochdale in de arm genomen om het ontwerp te maken voor een wooncentrum voor drugsverslaafden. Het pand komt aan het Anton de Komplein in Amsterdam naast het Politiebureau. Samen met HVO-Querido, en met stadsdeel Zuidoost, wordt voor 50 bewoners 24-uurs opvang en persoonlijke begeleiding mogelijk gemaakt.

Woonruimte voor drugsverslaafden

 

Het ontwerp van Atelier Kempe Thill bestaat uit vier verdiepingen en bevat in totaal zo’n 2100 vierkante meter. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier 24 uur per dag terecht. Gedurende de dag en avond is er een gebruikersruimte in het gebouw geopend.

Kempe Thill Drugsverslaafden 

Kempe Thill Drugsverslaafden

Op de begane grond komen kantoren, de keuken, de activiteitenruimte en een ruimte waar kan worden gerookt. Op de drie verdiepingen zijn kamers van de 35 bewoners van de vijf woongroepen. De rest van de kamers is voor de mensen die van straat komen, en eerst binnen moeten wennen. Volgens de planning zullen de nieuwe bewoners in het voorjaar van 2012 hun intrek nemen in het nieuwe gebouw.

 Kempe Thill Drugsverslaafden

HVO-Querido biedt opvang en woonbegeleiding aan en werkt in deze 24-uursvoorziening samen met de Jellinek, de GGD en Streetcornerwork. De opvang wordt gebouwd in opdracht van de dienst Wonen, Zorg en Samenleven (DWZS) van de Gemeente Amsterdam.

Kempe Thill Drugsverslaafden 

Reageer op dit artikel