nieuws

Villa van Atelier Van Lieshout te koop

Geen categorie

In Leidsche Rijn kun je een vrijstaande villa van Atelier Van Lieshout kopen. Het grillige coconachtige huis moet nog worden gebouwd. De villa moet tenminste 1 miljoen euro opbrengen, afhankelijk van de afmeting en de afwerking. De verkoop start vandaag.

Villa van Atelier Van Lieshout te koop

 

 

Het ontwerp is gemaakt in de herkenbare stijl van Atelier van Lieshout, die zich met het ontwerp afzet tegen de hightech, computergetekende blob. Het is een ambachtelijk bouwwerk: KOW Architecten is verantwoordelijk voor het bouwtechnische ontwerp. Nadat het huis als constructie is gerealiseerd, maakt Joep van Lieshout ter plaatse de buitenste laag.

Met een stalen frame, dat wordt opgevuld met polyurethaanschuim, is tevens de basis gelegd voor een extra isolatielaag. De daarover heen aangebrachte laag polyurea coating wordt afgelakt met een laag Redox Pur Lak die het huis zijn ‘hard shell’ uiterlijk geeft.

De villa wordt in samenspraak met de toekomstige eigenaar aangepast aan diens specifieke wensen. De bouw kost naar verwachting zes à negen maanden.

Locatie

Villa Sculptura wordt gerealiseerd aan de Parkzichtlaan, aan de rand van het Leidsche Rijn Park en aan de oever van historische Oude Rijn. Rondom de villa komen tien vrijstaande, witte woningen. Van Lieshout ontwierp het huis in opdracht van de Gemeente Utrecht. Een eerdere versie werd gemaakt in opdracht van het kunstprogramma Beyond Leidsche Rijn, dat de wens had een huis met een bijzondere betekenis aan de wijk toe te voegen.


Het eerdere ontwerp

De verkoop

Geïnteresseerden kunnen de bouwkavel van 900m2 met het daarvoor gemaakte ontwerp kopen. Zij gaan daarmee de verplichting aan de villa te laten bouwen. In de bestemming van maximaal 275 m2 netto vloeroppervlakte is 80 m2 bedrijfsruimte aan huis mogelijk.

Reageer op dit artikel