nieuws

Uitslag Herinneringspark Westhoek (B)

Geen categorie

Het team van Geurst & Schulze architecten uit Den Haag en Lodewijk Baljon landschapsarchitecten uit Amsterdam gaan het Herinneringspark 2014-2018 in Westhoek, Vlaanderen ontwerpen. De Vlaamse minister van Toerisme, Geert Bourgeois, heeft dat eind vorige week bekendgemaakt.

Uitslag Herinneringspark Westhoek (B)

 

 

 

Voor het ontwerp van Herinneringspark 2014-2018 waren in totaal vijf bureaus geselecteerd. Volgens de minister sloot het ontwerpconcept van de tijdelijke vereniging Park 14-18, bestaande uit Geurst & Schulze en Lodewijk Baljon, het meest aan bij de gestelde ambitie.

De architecten worden ondersteund door scenografe Terenja van Dijk uit Antwerpen, stedenbouwkundige Jan de Graaf uit Den Haag, antropoloog Johan Meire uit Halle en hoogleraar stedenbouw Pieter Uyttenhove van de Universiteit Gent.

Uitslag prijsvraag Herinneringspark WesthoekFranse militaire begraafplaats op de Kemmelberg. Links de huidige situatie.

In het kader van de honderdste verjaardag van de “Groote Oorlog” is het de bedoeling dat vanuit het project Herinneringspark 2014-2018 de geïsoleerde oorlogszones en monumenten in Vlaanderen met elkaar verbonden worden.

Vlaanderen maakt zich op voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. In de periode 2014-2018 verwacht het gebied zeker twee miljoen bezoekers te ontvangen. Minister Bourgeois maakte eerder al vijftien miljoen euro vrij voor projecten rondom de herdenking.

 

Reageer op dit artikel