nieuws

Transformatie kazernegebouw Arnhem

Geen categorie

Bureau De Zwarte Hond transformeert in opdracht van de gemeente Arnhem een oud kazernegebouw op het voormalige kazerneterrein in Klarendal, Arnhem in een multifunctionele accommodatie. In het centrum komen diverse functies zoals onder andere een danszaal, een school, een buurtcentrum en een kinderdagverblijf.

Transformatie kazernegebouw Arnhem

 

 

Op elke verdieping heeft De Zwarte Hond een brede ‘straat’ aangebracht waaraan de specifieke ruimtes voor de gebruikers liggen. Door de straat begeven alle verschillende gebruikers zich en kunnen daar gebruik maken van gezamenlijke functies zoals de keukentjes, computerwerkplekken, balies en extra speelruimte voor kinderen.

 

De straat is ongeveer zes meter breed en krijgt veel daglicht door de transparantie in de gevel en door vides die het licht diep het gebouw in brengen. Duurzaamheid is ook voor de gemeente een belangrijk thema zodat aspecten als het gebruik van energie, van daglicht, maar ook naar flexibiliteit en gebruik van het gebouw in de toekomst, in het uiteindelijke ontwerp terug zullen komen.

Zwarte Hond Arnhem 

De oplevering van het centrum wordt in 2012 verwacht.

Reageer op dit artikel