nieuws

Topdrukte voor Groninger Museum

Geen categorie

Het Groninger Museum heeft sinds de heropening op 19 december ruim 12.000 bezoekers getrokken. Ruim 60% van de bezoekers is afkomstig uit de randstad en midden-Nederland. Gemiddeld bezoeken ruim 250.000 mensen per jaar het Groninger Museum.

Topdrukte voor Groninger Museum

 

 

 

Na een revitalisatie van acht maanden is het Groninger Museum sinds 19 december weer geopend voor bezoekers. Zowel het interieur als het exterieur heeft een grondige opknapbeurt gekregen.


Het Info Center door ontwerper Jaime Hayon. Fotograaf Peter Tahl

Daarnaast zijn er drie nieuw ontworpen ruimtes: de Job Lounge, het Mendini Restaurant en het Info Center. Deze nieuwe ruimtes zijn respectievelijk ontworpen door Studio Job, Maarten Baas en Jaime Hayon.

 

De gevel van het Mendini paviljoen is gerenoveerd door SchipperGevelTechniek in opdracht van aannemer Dijkstra Draisma. Het museum koos voor een gevelpaneel dat is geglazuurd is door Koninklijke Tichelaar in Makkum.

 

Reageer op dit artikel