nieuws

Rietvelds Universum naar MAXXI in Rome

Geen categorie

De tentoonstelling Rietvelds Universum van het Centraal Museum Utrecht samen met het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) wordt overgenomen door het MAXXI (National Museum of the 21st Century Arts) in Rome. De tentoonstelling is daar te zien van 14 april t/m 17 juli 2011.

Rietvelds Universum naar MAXXI in Rome

 

 

 

Rietveld is hiermee de eerste architect uit de 20ste eeuw aan wie het MAXXI aandacht besteedt. Rietveld was in de jaren ‘50 zelf in Rome vanwege de Stijl-tentoonstelling die hij had vormgegeven en waar werk van hem werd getoond. De Werkplaats Rietveld, de plek waar bezoekers zelf aan de slag kunnen met de ontwerpen van Rietveld, gaat eveneens onderdeel uitmaken van de tentoonstelling in Rome.

Rietvelds Universum

Rietvelds Universum laat zien dat de Utrechtse architect en ontwerper Gerrit Th. Rietveld (1888-1964) veel meer heeft ontworpen dan de klassieke Rood-blauwe stoel en het beroemde Rietveld Schröderhuis. Hij realiseerde meer dan honderd gebouwen en vele meubelen. Het Centraal Museum plaatst Rietvelds werk in een brede context. Door de persoon en zijn manier van werken centraal te stellen en te vergelijken met beroemde tijdgenoten als Wright, Le Corbusier, Mies van der Rohe komt het creatieve genie van Rietveld in een nieuw licht te staan en wordt er een beeld gegeven van Rietvelds bijdrage aan 20ste-eeuwse architectuur en design.

De tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht met twee weken verlengd tot en met 13 februari 2011.

Reageer op dit artikel