nieuws

Renovatie brug Ventspils voltooid

Geen categorie

In het Letse Ventspils is de beweegbare brug over de Venta-rivier heropend. Witteveen+Bos heeft voor de Ventspils Free Port Authority verschillende onderzoeken uitgevoerd, op basis waarvan een plan is gemaakt voor de renovatie.

Renovatie brug Ventspils voltooid

 

 

 

 

Bij de renovatie is de gehele bovenbouw van de brug vervangen. De brug heeft een breder dek gekregen om plaats te bieden aan de vier rijbanen, een voetpad en een voet-rijwielpad. Door de belastingtoename was het noodzakelijk alle steunpunten met schroefinjectiepalen te versterken. Het beweegbare deel bestaat uit een nieuwe dubbele bascule met een totale doorvaartbreedte van dertig meter. Bij het ontwerp van de stalen vallen, het mechanische bewegingswerk en de elektrische installatie zijn de nieuwste technieken ingezet. De brug wordt op afstand bediend vanuit het drie kilometer stroomafwaarts gelegen Harbour Master Office.

 

Vanaf 2008 heeft Witteveen+Bos het technisch ontwerp met specificaties verder uitgewerkt. De totale lengte van de brug is 280 meter en de dekbreedte is twintig meter. De onderbouw bestaat uit twee landhoofden, zes tussenpijlers en twee basculepijlers. Medio 2009 is de uitvoering gestart.

Reageer op dit artikel