nieuws

OMA bezint zich op nieuw gezicht MTR Hongkong

Geen categorie

OMA is door de Mass Transit Railway Corporation Hongkong ingeschakeld om de openbaar vervoerder een nieuwe identiteit te geven. Vervolgens wordt deze nieuwe identiteit toegepast op twee bestaande stations in de Chinese stad die op hun beurt gaan dienen als prototypes voor het hele metronet.

OMA bezint zich op nieuw gezicht MTR Hongkong

 

 

 

Het Rotterdamse bureau gaat het functioneren van de Mass Transit Railway Corporation in kaart brengen waarna de aanbevelingen worden toegepast in twee bestaande stations. Hierbij worden alle aspecten van een station herzien, de relatie tot de omgeving en toegankelijkheid, de verbindingen, de circulatie, de stationshallen en perrons, het stationsmeubilair, de bewegwijzering en de huisstijl van de MTR. De eerste stations in nieuwe stijl worden naar verwachting voor 2020 in gebruik genomen.

Het spoorwegbedrijf Mass Transit Railway Corporation Hongkong beheert behalve de railverbindingen met de luchthaven en het treinverkeer naar China ook het metrovervoer in de stad.

Het project wordt uitgevoerd door Partner en directeur Azie: David Gianotten.

Reageer op dit artikel