nieuws

Minister wil geboortehuis Ringo Starr behouden

Geen categorie

De Britse minister van Volkshuisvesting gaat proberen te voorkomen dat het geboortehuis van ex-Beatle Ringo Starr wordt gesloopt. Minister Grant Shapps heeft Liverpool gevraagd de woning in Madryn Street te behouden.

Minister wil geboortehuis Ringo Starr behouden

 

 

 

De kleine woning is onderdeel van een verouderd woonblok in de achterstandswijk Toxteth, dat moet wijken voor een nieuwbouwproject. Volgens het stadsbestuur is het pand niet bijzonder genoeg om het als enige te laten staan. Renovatie van het pand zou omgerekend meer dan 180.000 euro kosten.

Het geboortehuis van Ringo Starr ligt in de verouderde wijk Toxteth. Liverpool heeft plannen voor een nieuwbouwproject op de site van het huis van de drummer van The Beatles goedgekeurd.

De huizen van The Beatles zijn een belangrijke toeristische trekpleister in Liverpool. Jaarlijks reizen tienduizenden toeristen naar de stad om de geboortehuizen, scholen en het museum over de Britse popgroep te bezoeken.

Richard Starkey, de echte naam van Ringo Starr, werd in Madryn Street geboren, maar verhuisde kort daarna. Het niet ver daarvan gelegen huis met nummer 10 aan Admiral Grove, waar de 70-jarige drummer gedurende 20 jaar woonde, zou wel bewaard worden.

ANP

Reageer op dit artikel