nieuws

Leegstand kantoren neemt toe

Geen categorie

Een zeer ruim aanbod aan kantoorruimte en een hoog leegstandscijfer; dat zijn kenmerken van de huidige kantorenmarkt, zo blijkt uit door DTZ verspreide gegevens over de kantoren- en bedrijfsruimtemarkt van DTZ.

Leegstand kantoren neemt toe

 

 

 

Afgelopen jaar werd weliswaar iets meer kantoorruimte opgenomen dan in 2009, maar daar staat een flinke toename van de leegstand tegenover. Organisaties die verhuizen laten andere panden achter en nemen in hun nieuwbouw vaak minder vierkante meters af dan ze in de oude situatie in gebruik hadden. Redenen hiervoor zijn de vergrijzing en het Nieuwe Werken. Het deel van het aanbod dat leeg staat, is zodoende gestegen naar 6,5 miljoen vierkante meter. De leegstand bedraagt hiermee 13,9 procent van de totale voorraad aan kantoorruimte in Nederland.

 

Reageer op dit artikel