nieuws

Kamer krijgt meer invloed op Bouwbesluit

Geen categorie

Kamerleden krijgen per direct meer invloed op het Bouwbesluit. Dat laat een woordvoerder van minister Donner (wonen) weten. Via een motie dwong de Tweede Kamer vorig jaar af dat ze vooraf over veranderingen van het Bouwbesluit mocht meepraten. Onzeker was of die wens zou gelden voor de wijziging die nu al jaren op het menu staat.

Kamer krijgt meer invloed op Bouwbesluit

 

Donner’s woordvoerder neemt die twijfels weg: “In februari gaat het herstelde concept naar de ministerraad, daarna naar de Tweede Kamer en medio mei naar de Raad van State.” Het nieuwe Bouwbesluit moet op 1 januari 2012 ingaan.

Minister Donner daarop vastpinnen, kan niet vindt de woordvoerder. Haar onzekerheid over de planning is niet ongegrond. De derde wijziging van het Bouwbesluit is al een paar keer uitgesteld. Onder druk van de Kamer laste demissionair minister Van Middelkoop vorig jaar zomer een extra testperiode in. De twee onderzoeken die volgden, leverden dikke rapporten op met fouten en aanbevelingen. Meest schrijnend was de conclusie dat het nieuwe Bouwbesluit de lastendruk bij aannemers niet vermindert, terwijl dat wel de bedoeling was.

Bron: Cobouw

 

Reageer op dit artikel