nieuws

In 2012 besluit Dans- en Muziekcentrum Den Haag

Geen categorie

Het college van B&W van Den Haag stelt het definitieve besluit over de komst van het nieuwe Dans- en Muziekcentrum aan het Spuiplein een jaar uit. Als gevolg van de bezuinigingen van het Rijk en de gemeente is tijd nodig om te zien of de financiering voor de bouwplannen geregeld kan worden. De instellingen en de gemeente onderzoeken in deze periode ook de mogelijkheden voor andere vormen van financiering vanuit de private sector.

In 2012 besluit Dans- en Muziekcentrum Den Haag

Ambitie

Het college heeft de afgelopen maanden onderzocht of de bouw van het Dans- en Muziekcentrum aan het Spuiplein goedkoper kan. Ook zijn de mogelijkheden en de gevolgen van een eventuele grootscheepse opknapbeurt en de instandhouding van de huidige theaters onderzocht.

Versoberd basisplan

Op basis van deze onderzoeken komt het college tot de conclusie dat een versoberd basisplan voor het Dans- en Muziekcentrum de voorkeur heeft. Een belangrijk onderdeel van dit plan is de verhuizing van het Koninklijk Conservatorium uit het Beatrixkwartier naar het Spuiplein.

Het versoberde plan kost – inclusief stichtingskosten – € 187 miljoen. Dit betekent een besparing van € 46 miljoen ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Van de € 187 miljoen komt € 81,5 miljoen voor rekening van het Koninklijk Conservatorium. De versobering is onder meer gevonden in het aanpassen van de oppervlaktes.

In december 2010 werd de aanbesteding voor het Dans- en Muziekcentrum aan het Spui gewonnen door Neutelings Riedijk Architecten. Ook RAU en Zaha Hadid Architects maakten kans op de overwinning.

 

Reageer op dit artikel