nieuws

Imaginaire paviljoens UNStudio/Ben van Berkel in Harvard

Geen categorie

Tot en met 6 maart is in het Amerikaanse Harvard de tentoonstelling te bezoeken die is gewijd aan de paviljoens van UNStudio/Ben van Berkel. De tentoonstelling ‘Motion Matters’ toont aan de hand van grootschalige afbeeldingen met driedimensionale effecten het belang van het seriële aspect van deze typologie.

Imaginaire paviljoens UNStudio/Ben van Berkel in Harvard

 

 

Bezoekers kunnen de ‘paviljoens ervaren’ door langs de opgestelde afbeeldingen die zijn opgebouwd rond zes thema’s Transitional Typology, Urban Lobbies, Crossing Points, Kinetic Platforms, After Image en Switching On/Off.

UNStudio Expo Motion Matters 

De tentoonstelling is het resultaat van de benoeming van Ben van Berkel als Kenzo Tange Visiting Professor Chair aan Hardvard University Graduate School of Design. Sinds het voorjaar van 1982 zijn 29 architecten en stedebouwkundigen aangesteld voor dit gasthoogleraarschap aan Harvard. Voorgangers van Van Berkel zijn onder andere Alvaro Siza, Enric Miralles, Peter Zumthor, Zaha Hadid en Kazuyo Sejima. Ook hebben een aantal faculteitsleden, waaronder Rafael Moneo, Farshid Moussavi en Jacques Herzog Pierre de Meuro deze positie vervuld.

UNStudio Expo Motion Matters 

‘Motion Matters’ is te bezichtigen in de Gund Hall Gallery in Cambridge en duurt tot 6 maart. Op 3 maart geeft Ben van Berkel in het Piper auditorium een lezing met de titel ‘The New understanding’.

 

Reageer op dit artikel