nieuws

Groningen lijkt serieuze optie voor NHM

Geen categorie

Twee fracties in de Provinciale Staten van Groningen willen de mogelijkheid onderzoeken om het Nationaal Historisch Museum (NHM) te herbergen in het Forum in Groningen. Statenlid Kees Swagerman van de SP heeft een bericht daarover op RTV Noord bevestigd.

Groningen lijkt serieuze optie voor NHM

 

 

 

De VVD en de SP, samen goed voor een derde van de zetels in PS, vinden het allebei een prima suggestie. De gemeente en de provincie liggen in de clinch over het prestigieuze nieuwbouwproject aan de Grote Markt dat plaats zou moeten bieden aan verscheidene culturele podia. De gemeente is boos dat de provincie een eerdere toezegging van 35 miljoen euro onlangs introk.

Provinciale Staten zetten vraagtekens bij de invulling van het Groninger Forum. Maar door onderdak te bieden aan het NHM, zouden Provinciale Staten wel eens kunnen bijdraaien, stelt Statenlid Swagerman.

ANP

Reageer op dit artikel